Connect with us

Gaming

Šoping turneja se nastavlja: Netflix kupuje još jedan studio za igre

Netflix ide na mobilno igranje igara: Provajder striminga je kupio drugog programera igara, Boss Fight Entertainment.

Nakon Night School Studio i Next Games, Netflix je kupio još jedan studio za igre, Boss Fight Entertainment. Provajder striminga ne spominje kupovnu cijenu.

Netflix želi ponuditi više mobilnih igara

Amir Rahimi, potpredsjednik Netflixovog odjela igara, rekao je u saopštenju za javnost da se kompanija “nada da će izgraditi razvojni studio svjetske klase kroz partnerstvo sa programerima širom svijeta”. Pretplatnicima treba pružiti „raznovrsnu lepezu zabavnih i fascinantnih igara – bez ikakvog oglašavanja ili kupovine u aplikaciji“.

Boss Fight Entertainment, koji je stekao slavu prvenstveno kroz naslov “Dungeon Boss”, neće biti potpuno integrisan u Netflixove strukture, već će nastaviti raditi iz postojećih ureda u Dallasu, Austinu i Seattleu. Ovo, nastavlja Rahimi, daje Netflixu priliku “da radi sa kreativnim umovima izvan Kalifornije”.

U septembru 2021. Netflix je kupio Night School Studio, programera igara iz Kalifornije; i ovdje nije saopštena kupoprodajna cijena.

Netflix je tek početkom marta 2022. kupio finski studio za igre Next Games – za 65 miliona eura. Next Games je najpoznatiji po igricama za pametne telefone Stranger Things i The Walking Dead.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022