Connect with us

Kripto

Rio de Janeiro želi dozvoliti plaćanje poreza bitcoin-om

U Rio de Janeiru, novi zakon omogućava plaćanje poreza nastalog u sklopu kupovine imovine bitkoinom. Kripto berza Binance takođe vidi potencijal u brazilskom gradu.

U Rio de Janeiru bi u budućnosti trebalo biti moguće plaćati poreze bitcoin-om. Oni su namijenjeni da se primjenjuju na poreze koji se odnose na urbanu nekretninu unutar gradskih granica Rio de Janeira. “Stimulisaćemo cirkulaciju kriptovaluta integrišući ih s plaćanjem poreza, kao u slučaju IPTU-a, a to se može proširiti i na usluge poput taxi prevoza u budućnosti”, rekao je brazilski državni sekretar Pedro Paulo.

U budućnosti će se primjenjivati ​​i nove smjernice za nezamjenjive tokene (NFT). Usvajanje kriptovaluta u Brazilu se ubrzava. Facebook grupa Meta podnijela je zahtjev za registraciju još krajem januara kako bi razvila i obezbijedila hardver i softver koji se odnosi na bitcoin i kriptovalute. Međutim, Meta još nije objavila nikakve dalje planove.

Binance otvara novu kancelariju u Rio de Janeiru

Kripto berza Binance je bila izvor diskusije poslednjih godina. Zbog regulatornih poteškoća u brojnim zemljama, najveća svjetska kripto berza u smislu obima trgovanja više nije mogla, između ostalog, prihvatiti SEPA depozite. U međuvremenu, čini se da je Binance riješio poteškoće i ponovo prihvata ovaj oblik depozita. Osim toga, Binance je najavio da će još više cijeniti saradnju sa nadležnim organima kako bi se dobile sve potrebne licence te se osigurala maksimalna sigurnost korisnika u zemljama u kojima posluju. Pritom je na dnevnom redu bio i odabir lokacija za nove kancelarije. Berza je sada objavila da će se useliti u novu kancelariju u Rio de Žaneiru.

 

U prošlosti se šuškalo da bi Brazil mogao razmotriti usvajanje bitcoin-a kao zakonskog sredstva plaćanja. Nedavno je Honduras demantovao da želi da uvede Bitcoin kao zvaničnu valutu. Za sada, El Salvador ostaje jedina zemlja koja se oslanja na bitcoin kao valutu.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022