Connect with us

Informatika

Reddit očigledno želi postati više kao Tiktok

Platforma Reddit radi na uvođenju video funkcija koje jako podsjećaju na popularne Tiktok alate Duett i Stitch. Još uvijek je potpuno nejasno da li zaista dolaze.

Prema izvještaju Techcruncha, Reddit želi otvoriti više kratkih informativnih sadržaja. U tu svrhu servis testira – u početku samo interno – različite alate za uređivanje videa, koji bi korisnicima trebali olakšati “reagovanje” na objavu druge osobe ili je integrisati u vlastiti sadržaj.

Testovi su još u fazi planiranja

Rečeno je da je projekat u veoma ranoj fazi. Reddit još nije ušao u fazu testiranja sa jednom ili više zajednica. Međutim, to će se uskoro promijeniti, kao što je Reddit nedavno potvrdio. Sada želimo doprijeti do pojedinačnih zajednica kako bismo procijenili njihovo zanimanje za takve alate: „U skladu s našim radom da pomognemo ljudima da se uključe u probleme koji su im važni putem društvenih audiozapisa, videa, teksta, mimova i još mnogo toga, mi smo u procesu kontaktiranja nekoliko Reddit zajednica da vidimo da li je nova video funkcija na kojoj radimo nešto što će im biti od koristi i da li će uživati u njoj. Nakon što dobijemo povratne informacije od korisnika Reddita, izvršit ćemo početni test ove nove funkcije.” Reddit je kupio Tiktok konkurenta Dubsmash 2020. Iako je Dubsmash ukinut u februaru ove godine, Reddit sada želi da koristi video tehnologiju u drugačijem kontekstu.

Ovo su uzori iz Tiktoka

Rečeno je da su Reddit karakteristike koje bi mogle biti slične kao Duet i Stitch karakteristike video platforme Tiktok. Na Tiktoku, na primjer, Duet funkcija se može koristiti za prikazivanje vlastitog videa uz video drugog korisnika za kreiranje remiksa, parodija i slično.

Stitch funkcija, uvedena 2020. godine, omogućava vam da integrišete scene iz drugog videa u svoj vlastiti. Ovo je brz način za kreiranje smiješnih odgovora na virusne videozapise. Reddit, s druge strane, već dozvoljava integraciju videa u ovom trenutku, ali još uvijek nema napredne funkcije uređivanja.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022