Connect with us

Auto & moto

Porsche radi na potpuno električnom Macan-u i vlastitoj mreži za punjenje

Porsche ubrzava svoj električni kurs. Do 2030. 80 posto vozila bi trebalo da bude potpuno električno. Takođe, Porsche ima i sopstvenu infrastrukturu za punjenje.

Porsche je pooštrio svoje ciljeve u pogledu elektromobilnosti. Do sada se govorilo da bi do 2030. najmanje 80 posto vozila trebalo biti ili potpuno električno ili hibridno. Sada se govori o 80 posto potpuno električnih vozila. Osim toga, podružnica VW-a želi uspostaviti vlastitu infrastrukturu za punjenje, kako je najavio Porsche.

Više potpuno električnih automobila

Prema Porscheu, skoro 40 posto novih vozila isporučenih u Evropi 2020. bili su ili plug-in hibridi ili potpuno električni. Do 2025. trebalo bi ih biti najmanje 50 posto, a do 2030. 80 posto svih novih vozila trebalo bi biti potpuno električni.

U tom kontekstu, Porsche je najavio da će od sredine decenije ponuditi samo 718 sportski automobil sa srednjim motorom kao potpuno električno vozilo. Novi Macan SUV će doći na tržište samo kao potpuno električno vozilo. Ovi ciljevi su praćeni razvojem vlastite infrastrukture za punjenje. Ranije su vlasnici električnih Porschea morali da se oslanjaju na stanice za punjenje trećih strana. Sada grupa gradi sopstvenu mrežu, kao što je Tesla, između ostalih.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022