Connect with us

Informatika

Model 3: Tesla otpušta zaposlene zbog objave videa o nesreći autopilota

Teoretski, Tesla može da vozi autonomno. U praksi to ponekad izgleda drugačije. Zaposlenik kompanije objavio je video koji dokumentuje nesreću u kojoj je učestvovao Model 3. Ovo je imalo posljedice po njega.

Teslina električna čuda na sva četiri točka imaju nedostatke, ali koji je automobil savršen? Međutim, postaje prilično problematično kada se važni sistemi pokvare. Takav slučaj trenutno izaziva pomutnju, prenosi Golem.

Full Self Drive (FSD) uzrokuje nesreću kod modela 3

John Bernal, zaposlenik Tesle, objavio je na svom YouTube kanalu video na kojem se vidi kako njegova Tesla ima nesreću. Video impresivno pokazuje da autonomna vožnja u Tesli vjerovatno još nije u potpunosti razvijena. Tokom vožnje kroz San Diego, Bernal je aktivirao sistem za pomoć vozaču sa punom asistencijom (FSD) i sudario se. Tačnije: njegov model 3 je sam napravio nesreću. Zanimljivo: Bernal je sam radio na razvoju sistema.

Teslin potpuni samostalni pogon: zaposleni radnik dokumentovao nesreću

Nakon skretanja udesno, automobil je udario u granični stub. Bernal više nije bio u mogućnosti da na vrijeme interveniše i spriječi nesreću. U komentarima ispod videa, korisnici YouTubea zahvaljuju Bernalu što je dokumentirao neuspjeh FSD-a. Korisnik opisuje sličnu nesreću: Njegov Tesla se takođe zabio u prepreku s uključenim Full Self Drive. Odgovori na video na YouTube-u su dosljedno razumljivi, ali sam Tesla je reagovao prilično neugodno.

Prije snimka nesreće, Bernal je već objavio i druge klipove koji pokazuju probleme sa pomoćnikom u vožnji. Zbog toga ga je Tesla upozorio i zamolio da ubuduće ne objavljuje više kritičnih materijala, prenosi Golem. Nakon što je objavljen snimak udara Tesle, Berna je očigledno dobio otkaz.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022