Connect with us

Informatika

Bored Ape Yacht Club: Obim trgovanja NFT-om se više nego udvostručio nakon lansiranja Apecoina

Lansiranje Apecoina dalo je NFT-ovima Bored Ape Yacht Club (BAYC) porast obima trgovanja u četvrtak. Rezervisano je preko 43 miliona američkih dolara.

To je drastično povećanje. Sa oko 15,9 miliona dolara 16. marta, obim trgovanja BAYC-a je skočio na oko 43,5 miliona dolara. To pokazuju podaci iz Dune od @metaland.

Za Apecoin se kaže da je izvorni token u BAYC univerzumu

NFT tržište Opensea potvrđuje povećanje obima trgovanja od preko 1.600 posto u posljednja 24 sata. Od četvrtka popodne minimalna cijena je 89 etera. Povezani projekti kao što su Mutant Ape Yacht Club (MAYC) i Bored Ape Kennel Club (BAKC) također su doživjeli brz rast, ukupno preko 970 posto za MAYC i preko 850 posto za BAKC.

Kreator BAYC-a Yuga Labs želi da se Apecoin shvati kao “primarni token za ekosistem Bored Ape Yacht Cluba i za buduće Yuga proizvode i usluge”. Novim sredstvom će upravljati Apecoin DAO i ima za cilj da bude „žeton za kulturu, igre i trgovinu dizajniran da napaja decentralizovanu zajednicu na čelu Web3“.

Apecoin bilježi uspone i brze padove u istom danu

Apecoin je već najavio u srijedu da će dati 62 posto svoje ponude zajednici. Od toga, 15 posto bi trebalo biti u mogućnosti preuzeti putem airdrop-a. Apecoin se već može trgovati na brojnim popularnim berzama, uključujući Binance, FTX, Coinbase, Kraken i Gemini.

Nakon skoka na početku prodaje, Apecoin se trguje za oko 8 dolara od četvrtka naveče. Vrh ponude nalazi se negdje između 10 i skoro 40 dolara. Konsenzus između Coinmarketcap-a, Coingecko-a i drugih je samo da trenutna vrijednost lebdi ispod 10 dolara. Od Apecoin-a bi se još uvijek moglo očekivati mnogo. Yuga Labs je ozbiljan i nedavno je kupio Cryptopunks i Meebits NFT kolekcije od NFT Larva Labs programera.

Kompletan članak
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Trending

© Radio VUK 2022